Снимка БулфотоИзвестни са окончателните присъди на четирима души от престъпна група

...
Снимка БулфотоИзвестни са окончателните присъди на четирима души от престъпна група
Коментари Харесай

Четирима от престъпна група във Враца влизат в затвора

Снимка Булфото

Известни са окончателните присъди на четирима души от незаконна група в България. О бвинените от Специализираната прокуратура  през март 2020 година за присъединяване в проведена незаконна група за измами на територията на област Враца  са преведени в места за отнемане от независимост,  след като Специализиран углавен съд утвърди наложените им санкции.

Румяна Тодорова - юрист от Адвокатска гилдия - Враца, и щерка й Деница Тодорова са наказани надлежно на 2 години и 6 месеца и 2 години и 10 месеца " отнемане от независимост ".  Освен за присъединяване в проведената незаконна група, двете са приети за отговорни за това, че дружно с други лица - Ивайло Иванов и Иван Тодоров, за да набират за себе си и за тях имотна полза, обещавали на хора от района да спомагат за решение на разнообразни проблеми -  легализиране на постройки, настаняване на възрастни хора в домове за остарели хора, закупуване на общинско жилище, споразумяване на студентски изпити и дипломи и други, написа

За " услугите " групата  получавала суми сред 600 и 3500 лева  По искане на прокуратурата непозволено събраните средства са обезпечени и  следва да бъдат възобновени на потърпевшите лица.

Най-високо наказване от 2 година и 11 м. затвор е наложено на Ивайло Иванов.  Същият е приет за виновен  за още пет действия.  В хода на дейностите по следствието е открито, че на разнообразни адреси  той държал картечен револвер " Скорпион " със заличени номера и огромно количество патрони с друг диаметър.  В складово помещение в някогашен икономически двор в гр. Враца е държал и  самоделно взривно устройство - пресовка от 400 гр. тротил с електродетонатор , захранваща батерия, антена за отдалечено взривяване и магнит за прикрепване.

В апартамент в гр. Враца Иванов  е държал голям брой печати за сформиране на неистинен документи - на кметството на община Враца, на съдилища, прокуратури, нотариуси, служби по вписвания,  множество търговски сдружения от района. Признат е за отговорен и за приготовление  за правене на неистинен парични знаци, както и за държане на наркотични субстанции за разпространяването им - кокаин и коноп.

Две години и три месеца " отнемане от независимост " при първичен непоколебим режим е получил и Иван Тодоров,  друг от участниците в незаконната група. Същият ще изтърпи 3 години и 3 месеца, откакто съдът приведе в осъществяване и негова предходна условна присъда за машинация от 1 година " отнемане от независимост ".

Присъдите на участниците в незаконната група влязоха в действие, след като  и четиримата признаха виновността си, отхвърлиха се от разглеждане на делото по общия ред и реализираха съглашения с прокуратурата,  които Специализираният углавен съд утвърди.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР